Na Open Jazz Fest Zelená voda príde jazzová legenda Scott Hamilton,

02.06.2013 Bratislava

Bratislava/Nové Mesto nad Váhom 2. júna (TASR) – Netradičným priestorom pre džez je prírodný amfiteáter priamo na brehu jazera v rekreačnom areáli Zelená voda pri Novom Meste nad Váhom. Šiesty ročník Open Jazz Festivalu sa tu uskutoční v dňoch 19. a 20. júla.

Organizátorom open air festivalu sa podarilo získať skutočnú jazzovú ikonu, keď v sprievode popredného slovenského bandu Nothing But Swing Tria vystúpi legendárny americký saxofonista Scott Hamilton. "Chceli sme Scotta už pred dvoma rokmi, ale jeho kalendár je neuveriteľne nabitý. Na čakacej listine sme boli bezmála dva roky. Veríme, že ním potešíme všetkých fanúšikov džezu v jeho mainstreamovej a swingovej podobe," uviedol pre médiá umelecký šéf festival Marian Pavlovič.

Americký tenorsaxofonista Scott Hamilton je jedným z najväčších a zároveň najlepších swingových saxofonistov a priamym pokračovateľom swingovej tradície Lestera Younga, Gena Ammonsa, Eddieho Davisa, či Colemana Hawkinsa. V 70. rokoch intenzívne spolupracoval s Bennym Goodmanom a na
 

Vyberte región